6 Βήματα για να συντηρείς σωστά το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ σου!

συντήρηση του πλυντηρίου από εξειδικευμένο τεχνικό της Service Point

Τι πρέπει να κάνεις για τη συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων σου.

Το πλυντήριο ρούχων είναι μία από τις απαραίτητες και πιο σημαντικές συσκευές μέσα σε ένα σπίτι. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού, το πλυντήριο μπορεί να λειτουργεί λιγότερο ή περισσότερο συχνά.  Με τις σωστές ενέργειες από μέρους μας, μπορούμε να προστατέψουμε τη συσκευή σας και να προλάβουμε φθορές ή να αποκαταστήσουμε βλάβες. Έτσι, το πλυντήριο ρούχων μπορεί να μας χαρίσει πολλά περισσότερα χρόνια λειτουργίας, χωρίς να χρειαστεί κάποια επισκευή.  Σας αναφέρουμε 6 εύκολα βήματα για τη συντήρηση του πλυντηρίου σας, ώστε να διατηρηθεί περισσότερα χρόνια.

Τα 6 Βήματα!

#1 Αποφύγετε να γεμίζετε τον κάδο μέχρι επάνω.

Αφήνετε 10 πόντους (περίπου μία παλάμη σε οριζόντια θέση)  από το πάνω μέρος του λάστιχου. Τότε το πλυντήριο θεωρείται γεμάτο. Σε άλλη περίπτωση, επιβαρύνονται τα αμορτισέρ και τα ελατήρια που συγκρατούν σε σωστή θέση τον κάδο. To αποτέλεσμα είναι να φθείρονται γρηγορότερα και κατά το στύψιμο να ακούγονται θόρυβοι.

#2 Βάζετε λίγο σαπούνι.

Τα καινούρια σαπούνια, μαλακτικά και άλλα καθαριστικά προϊόντα μπορούν να επιφέρουν τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το ένα τρίτο της ποσότητας παλαιοτέρων καθαριστικών. Η υπερδοσολογία των απορρυπαντικών προκαλεί τη φραγή των οδών από όπου διέρχεται το σαπούνι και το νερό. Αυτό έχει ως συνέπεια τη δυσλειτουργία των πλυντηρίων όπως επίσης και τη δυσάρεστη οσμή.

#3 Αφήνετε το πλυντήριο σας να ξεκουραστεί μία ώρα προτού το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Η εντατική χρήση προκαλεί υπερθέρμανση στα μηχανικά μέρη του πλυντηρίου, με αποτέλεσμα να φθείρονται γρηγορότερα.

#4 Συντηρείτε το πλυντήριο σας με τα ειδικά καθαριστικά κάθε τρεις μήνες.

Στις περισσότερες περιοχές η ποιότητα των νερών είναι κακή. Αυτό σε συνδυασμό με την υπερβολική χρήση απορρυπαντικών καταλήγει σε συσσώρευση αλάτων, απορρυπαντικών και άλλων σωμάτων στο εσωτερικό του πλυντηρίου.

#5 Καθαρίζετε το λάστιχο της πόρτας έπειτα από κάθε πλύση.

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια πλύση, καθαρίστε το λάστιχο και ιδιαίτερα στο κάτω μέρος που συγκρατεί νερά. Αφήνετε ανοιχτή την πόρτα μέχρι την επόμενη χρήση, ώστε να μη δημιουργείται μούχλα.

#6 Κάνετε λελογισμένη χρήση. 

Ένα πλυντήριο οικιακής χρήσης πρέπει να δουλεύει 300-350 ώρες ετησίως. Συνήθως δεν τηρείται κάτι τέτοιο, γιατί οι ανάγκες κάθε σπιτιού είναι μεγαλύτερες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να φθείρεται πολύ γρηγορότερα από τον προκαθορισμένο χρόνο και να παρουσιάζει προβλήματα.